Enough is enough

Nu är det dags att göra någonting åt denna sambovikt man lagt på sig.. O är inte heller så nöjd. Så nu jävlar blir det till att boka pass på badhuset. Känns inte lika tugnt att träna nu när man så duktigt varit rökfri i 1 ½ månad! Så nu blir det till att äta smalt.. Inte maniskt eftersom det ändå är jul och vad allt det innebär! :P

TIPS! På tal om jul så läste jag att man ska slå på lite sprit på saffranet 30 min innan man ska baka med det för att få fram smaken bättre! 1 msk okryddad sprit per gram saffran

Tillbaka till matpratet :) Hade varit roligt att prova en detox vecka, men kom på att det är nog inte speciellt roligt veckan innan julafton.. Kanske sen efter nyår! Man kan ju köra en liten mini detox, fast det kanske inte gör så mycket nytta.. Skulle varit roligt att mäta och väga sig.. roligt och roligt kanske var fel ord, intressant kanske, men frågan är ju då om man ska lämna ut sig och skriva ut det här för att sen uppdatera med mina förhopnningsvis fina framsteg!

Ikväll så hade jag tänkt att göra min egen variant av  Fannys örtkyckling allt-i-ett-låda från Tasteline´s receptbank.


4 st små kycklingfileér
2 msk olivolja
2 st rödlökar i klyftor
2 st röda paprikor
lite fetaost i tärningar
4 st medelstora potatisar
ett gäng svarta oliver
8 st skalade vitlöksklyftor
2 tsk flingsalt
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
3 dl torrt vitt vin


1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Skär fileérna i tjocka strimlor och alla grönsakerna i stora bitar. Zuccinin kan skäras i långa bitar och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med så  skala den och skär i båtar på längden.

2. Strö över oliverna, fetan och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.

Så blir det väll en liten sallad till det med Mâchesallad. Tar kanske i lite morötter i salladen istället för i pannan som det står i orginal receptet.. varma morötter.. nej tack..












Kommentarer
Postat av: MLI

Gjorde faktiskt den här tidigare i höstas, ingen höjdare direkt (tyckte inte heller gossarna jag bjöd denpå). Skulle inte göra den igen om man säger så :) Smaklöst fast man hade en massa kryddor. Nej tack, ska det vara kyckling lär den vara marinerad..

2009-12-17 @ 15:36:13
URL: http://emelienl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback